CAS Olt : se mențin valorile asigurării serviciilor medicale

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că asigurații vor beneficia în continuare de servicii de medicină primară, acordate în ambulatoriu ori stomatologice decontate la același plafon.

Urmare negocierilor care au avut loc între Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Colegiul Medicilor din România (CMR) s-au convenit : menținerea valorilor aferente punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și menținerea valorilor aferente punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate.

Astfel, în asistența medicală primară, pentru punctul per capita: 12 lei și  8 lei pentru punctul pe serviciu medical iar în asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru punctul pe serviciu medical: 4,5 lei. Totodată se menține plafonul de 6.000 lei/lunar pentru asistența medicală stomatologică.

,,Reamintim că urmare a negocierilor purtate în luna ianuarie a.c. cu partenerii din domeniul medical stabiliți de legislația în vigoare, s-a convenit ca aceste valori să fie menținute până la data de 30 iunie 2024, urmând ca la nivelul CNAS să fie continuate demersurile interinstituționale pentru asigurarea continuității finanțării la același nivel, până la finalul anului în curs. CNAS va continua să lucreze împreună cu Ministerul Finanțelor în vederea identificării de soluții pentru o finanțare cât mai apropiată de nevoile reale ale sistemului medical din România, precum și cu  comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății și grupurile de lucru CNAS – CMRˮ, anunță CAS Olt.

Astfel, se asigură în continuare accesul pacienților la servicii medicale asigurate, în asistența medicală prespitalicească – ambulatoriul de specialitate, asistența medicală primară, asistența medicală stomatologică, în spitale sau în cadrul celor 17 programe naționale de sănătate curative derulate de către CNAS.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list