Premii în bani pentru susținerea copiilor artiști din Olt și pian donat Liceului Titulescu Slatina

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România – Duiliu Zamfirescu (ASCAR), cu sprijinul ALRO și în colaborare cu Consiliul Județean OLT a organizat astăzi cel de-al doilea eveniment anual pentru sprijinirea tinerilor artiști din județul Olt. În cadrul acestui eveniment, ASCAR a donat un pian în valoare de peste 16.000 de euro Liceului Teoretic Nicolae Titulescu, din Slatina, pentru a fi folosit de elevii școlii de Arte din subordinea liceului, fiind decernate mai multe premii tinerilor artiști din județ, în special în domeniile muzicale și ale dansului.

Premii în bani au primit astăzi mai mulți copii și tineri talentați din județul Ol, în cadrul Galei excelenței în Artă, aflată la cea de-a doua ediție. Recompensa financiară a fost atribuită de ASCAR, Alro și CJ Olt.

Tânăra generație de instrumentiști din Iancu Jianu, valoroasă vatră lăutărească, premiată la gală

"Anul trecut, când am lansat programul de sprijinire a viitorilor artiști din județul Olt, am identificat un număr impresionant copii și de tineri talentați, care au nevoie de sprijinul nostru pentru a-și atinge potențialul. Așa se face că am decis să stabilim împreună cu ei și cu îndrumătorii lor care sunt lucrurile de care au nevoie pentru a progresa în domeniile artistice în care excelează. Acest an, am decis să înlocuim vechiul pian de la liceul teoretic Nicolae Titulescu, să le oferim posibilitatea să lucreze pe un pian nou, care să îi ajute în evoluția lor. Suntem onorați că, prin intermediul ASCAR, putem sprijinii tinerele talente din Olt și că putem contribui la dezvoltarea lor viitoare", a declarat Nicolas Duiliu ZAMFIRESCU de ARITONOVICI – Președinte și fondator al ASCAR.

Strategia ASCAR este de a identifica și de a sprijini, financiar și logistic, copiii și tinerii artiști talentați, programele puse în practică în județul Olt fiind implementate cu ajutorul producătorului de aluminiu ALRO.

"Rămânem consecvenți strategiei noastre pe termen lung de susținere a comunităților în care activăm, în sectoare precum educația, cultura sau cel social. Suntem onorați să fim parte a unor programe care vizează tocmai sprijinirea generațiilor tinere din Olt pentru a-și atinge potențialul, pentru a studia și a deveni cei care vor pune umărul la dezvoltarea viitoare a județului nostru. Așa cum ALRO se concentrează pe dezvoltarea economică a regiunii, avem convingerea că tinerii sprijiniți de ASCAR vor avea un rol important în dezvoltarea socială și culturală", a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO.

Donația instrumentului muzical este una necesară Școlii de Artă cu program suplimentar ce funcționează ca structură în cadrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, cu clase de arte plastice și muzică. Școala de Muzică Slatina îl are drept patron spiritual pe marele pianist Dinu Lipatti (cel care şi-a petrecut până la vârsta de 15 ani verile aici, oraşul natal al mamei sale). A fost înfiinţată în 1960, iar în cadrul ei elevii din judeţ studiază mai multe instrumente muzicale, după aceeași programă ca cea a liceelor de muzică, cu ore de teorie și solfegii. Ea a format numeroşi profesori de muzică şi muzicieni, cel mai renumit cursant fiind soprana Felicia Filip.

Strategia ASCAR are la bază convingerea că tinerii artiști talentați pot genera schimbări semnificative nu doar în comunitatea artistică din România, dar și în societate în general. Anul trecut, ASCAR a acordat premii în valoare totală de 20.000 de euro pentru copii și tineri artiști din județul Olt, care excelează în domenii precum arte plastice, muzică și dans.

Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovici, Președinte și fondator al societății DZ CONSULTING,  este consilier financiar și strategic pentru companii multinaționale care desfășoară proiecte industriale și financiare în România. A fost decorat în 2009 cu gradul de Cavaler al Legiunii de Onoare de către Președintele Franței Nicolas SARKOZY, în special pentru serviciile de consultanță acordate marilor companii franceze pentru implantarea lor în Romania, cât și pentru dezvoltarea relațiilor economice între cele două țări. Fondatorul ASCAR provine dintr-o familie de artiști, precum scriitorul Duiliu Zamfirescu, stră-străbunicul din partea tatălui sau baronul Nicolae von Aritonovici, bunicul din partea mamei, un foarte mare desenator.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list