Administrația de Finanțe Olt: 27 mai 2024 – termenul de depunere pentru Declaraţia unică

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt reamintește contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 212) este data de 27 mai 2024, inclusiv.

Oltenii mai au la dispoziție o săptămână pentru a depune la Finanțe Declaraţia unică. Aceasta poate fi trimisă prin mijloace electronice, respectiv:  prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual" (SPV) ori pe site-ul https://ift.tt/hu9QjUX, cu semnătură electronică calificată. De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

,,Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere  au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot consulta Broşura privind Declaraţia unică–formular 212 publicat de ANAF, care poate fi accesată la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Despre_DU_2024.pdf   Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel: telefonic, apelând Contact Center-ul ANAF, la numărul de telefon 031.403.91.60; prin Formularul  de contact accesând link ul: https://www.anaf.ro/asistpublic/ ˮ, anunță AJFP Olt.

Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operațiuni: înregistrarea în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual; completarea Declarației unice; depunerea Declarației unice. De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin și funcționarilor din cadrul organelor fiscale locale, aflate in subordinea Unitatilor Administrativ Teritoriale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare și asistență in vederea depunerii Declarației unice.        Informații privind înregistrarea în Spațiul Privat Virtual se găsesc la următorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list