Dotări la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru diagnosticarea cancerului. Fondurile, accesate de CJ Olt

Consiliul Județean Olt continuă dotarea cu aparatură necesară și modernă a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Un nou proiect va fi depus în cadrul Programului Sănătate – Investiții în infrastructura publică a laboratoarelor de genetică și de anatomie patologică pentru diagnosticul cancerului în vederea tratamentului personalizat în funcție de profilul tumoral identificat.

Conform Planului Național de combatere a cancerului, cancerul a fost și va rămâne în continuare o problemă majoră de sănătate publică, atât la nivel național cât și la nivel mondial, fiind prima sau a doua cauză de decese premature (la vârste cuprinse între 30 – 69 ani) în 134 de țări, arată CJ Olt în expunerea de motive pentru proiectul „Dotarea cu aparatura de specialitate și digitalizarea laboratorului de anatomie patologica de la S.J.U. Slatina". Investiția cu o valoare de 7.776.552,46 lei, a fost supusă astăzi aprobării consilierilor județeni în vederea finanțării în cadrul Programului Sănătate (FEDR).

Astfel, spitalul slătinean va putea implementa tehnici moderne, prin achiziționarea de echipamente medicale performante, superioare celor existente în cadrul laboratorului (serviciului) de anatomie patologică.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list