Ministrul Barbu: S-au făcut plățile pentru fermierii din sectorul vegetal

Banii aferenți sprijinului financiar oferit producătorilor agricoli din domeniul vegetalș vor intra în conturile acestora. Anunțul a fost făcut de către Ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu.

,,BANI ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Au fost semnate ordinele de plată și în următoarele două zile, sumele pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha pentru sectorul vegetal vor ajunge în conturile fermierilor! Ne ținem de cuvânt și ne respectăm toate angajamentele!ˮ, anunță ministrul Barbu.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat ieri, 22 mai, plata aferentă ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar, iar în următoarele 2 zile beneficiarii vor avea banii în conturi.

Suma plătită este de 1.531.596.236,88 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru o suprafață de 3.216.648 ha și un număr de 156.485 de beneficiari.  Valoarea maximă a grantului direct acordat pe beneficiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro.

Grantul direct se acordă beneficiarilor cererilor depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list