598 de olteni dau concurs pentru posturi de predare în învățământ. Doar 44 de catedre sunt titularizabile

Sute de oltenii care doresc să se angajeze în învățământ s-au înscris la Concursul național de ocupare a posturilor didactice vacante, sesiunea 2024. Inspectoratul Școlar Județean Olt a publciat arondarea disciplinelor de concurs la centre organizate în vederea susținerii probei scrise din 17 iulie.

Nu mai puțin de 598 de candidați care aspiră la un loc la catedră în județul Olt se pregătesc să susțină examenul scris al concursului de titularizare din acest an. Proba scrisă va fi susținută pe 17 iulie, la două centre: Liceul Tehnologic ˮMetalurgicˮ Slatina- 300 candidați și Liceul Teoretic ˮNicolae Titulescuˮ Slatina- 298 candidați. Cei mai mulți vizează posturi de: educator- 183, învățător- 62, consilier psihopedagogic- 36, puericultor (creșă)- 34, profesor limba română- 35, profesor sport- 34, profesor matematică- 32.

La nivelul județului, sunt titularizabile doar 44 de posturi, dintre cere cele mai multe pentru puericultori-12, urmate de: învățători, educatori, profesori de matematică și discipline tehnice, consilieri.

Probele practice ale examenului de titularizare se vor ține până pe 5 iulie. Pe 31 iulie se vor afișa rezultatele finale, pe baza cărora se va face repartizarea pe posturi. Deciziile de repartizare vor fi emise până pe data de 23 august.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list