Copiii artiști din Olt, premiați la Gala Excelenței în Artă. Un pian va fi donat Liceului Titulescu

Prin intermediul Asociației pentru Sprijinirea Copiilor Artiști din România- Duiliu Zamfirescu, în colaborare cu Consiliul Județean Olt și Alro, mai mulți tineri talentați ai județului Olt vor primi premii în cadrul unei gale ce va fi organizată la Slatina mâine. Totodată, se va face o donație necesară singurei școli de muzică și arte plastice din județ, ce funcționează în cadrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina.

Premii în bani vor primi copii și tineri talentați din județul Olt mâine, în cadrul unei gale de excelență. Recompensa va fi atribuită de ASCAR, Alro și CJ Olt, domeniile artistice fiind în principal artele plastice și muzica. Gala va fi organizată la Slatina.

,,Mâine, începând cu orele 10:00, la Hotel Bulevard Prestige, sunteți invitați să participați la Gala Excelenței în Artă, eveniment organizat de Asociația pentru Sprijinirea Copiilor Artiști din România – Duiliu Zamfirescu în colaborare cu ALRO și Consiliul Județean Olt. În cadrul momentului, va fi donat un pian Liceului Teoretic "Nicolae Titulescu" și vor fi acordate premii tinerilor talentați care excelează în domeniul artistic.ˮ, anunță CJ Olt.

La prima edișie a galei, organizate anul trecut, valoarea premiilor s-a ridicar la 20.000 euro și a fost prezent și președintele și fondatorului asociației ASCAR- Nicolas Duiliu ZAMFIRESCU de ARITONOVICI,  care activează în domeniul consultanţei financiare şi strategice, fiind decorat cu Legiunea de Onoare în Franţa pentru activitatea de legături comerciale şi diplomatice între Franţa şi România.

Donația insrumentului musical este una necesară Școlii de Artă cu program suplimentar ce funcționează ca structură în cadrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina, cu clase de arte plastice și muzică. Școala de Muzică Slatina îl are drept patron spiritual pe marele pianist Dinu Lipatti (cel care şi-a petrecut până la vârsta de 15 ani verile aici, oraşul natal al mamei sale). A fost înfiinţată în 1960, iar în cadrul ei elevii din judeţ studiază mai multe instrumente muzicale, după aceeași programă ca cea a liceelor de muzică, cu ore de teorie și solfegii. Ea a format numeroşi profesori de muzică şi muzicieni, cel mai renumit cursant fiind soprana Felicia Filip.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list