Scanere cu raze X la frontieră. Primul, inaugurat la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat astăzi primul scaner cu raze X pentru combaterea activităților ilicite.

La Biroul Vamal Galați-Giurgiulești s-a inaugurat astăzi primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât evaziunea fiscală, cât și traficul de droguri și substanțe periculoase. Instalarea scanerului destinat autovehiculelor reprezintă doar o parte din efortul Ministerului de Finanțe și al Autorității Vamale Române de a moderniza infrastructura vamală și a gestiona eficient frontierele în interesul securității naționale.
#td_uid_1_664c91f800676 .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/CV4zMb5) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664c91f800676 .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/R6dIH5G) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664c91f800676 .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/WuQKJRr) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664c91f800676 .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/RfP8pj7) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664c91f800676 .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/KtoTLpP) 0 0 no-repeat; }
„Astăzi marcăm un moment crucial în eforturile noastre de a combate activitățile ilegale și de a moderniza sistemul vamal. Ne angajăm ferm să eradicăm fenomenele ilicite și să îmbunătățim în mod constant eficiența și transparența în acest domeniu. În special, ne concentrăm pe consolidarea luptei împotriva contrabandei. Introducerea acestor noi scanere reprezintă o mișcare strategică în acest sens. Ele vor revoluționa modul în care verificăm conținutul mijloacelor de transport, permițându-ne să efectuăm inspecții mai rapide și mai precise. Această tehnologie care utilizează inteligența artificală nu numai că va consolida securitatea noastră națională, ci și va contribui la creșterea eficienței în combaterea evaziunii. Odată ce vom operaționaliza toate cele 26 de scanere în cele mai importante 12 puncte de frontieră din țară, vom acoperi peste 85% din fluxul de intrări în vămi. Alături de implementarea e-factura, e-sigiliu, şi introducerea informaţiilor telemetrice in sistemul de e-transport, construim un ecosistem robust care să descurajeze orice încercare de fraudă şi contrabandă", a explicat ministrul de Finanţe, Marcel Boloș.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list