Șoferi depistați băuți în trafic, la Tufeni și Slatina. Unul nu avea nici permis de conducere

Încă doi șoferi care au pus în pericol viața participanților la trafic au depistat ieri polițiștii olteni. Aceștia consumaseră alcool, iar unul dintre ei nu are nici permis de conducere.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 12 Potcoava au oprit ieri dimineață pentru control, pe strada Stoborului, în comuna Tufeni, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din comuna Tufeni, județul Olt. Deși era abia ora 8.50, bărbatul care nu deține permis se cinstise bine cu alcool înainte de a se urca la volan.

,,În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,, arată IPJ Olt.

Tot cu dosar penal pentru consum de alcool se alesese cu circa o jumătate de oră mai devreme și un șofer 59 de ani, din Perieți. Acesta circula pe strada Recea, din municipiul Slatina, mirosul de băutură dându-l de gol în fața oamenilor legii.

,,Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.,, mai transmit oamenii legii.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list