În premieră la Slatina, capodopere ale artei românești expuse la Muzeul Județean Olt

Colaborarea dintre Muzeul Național Brukenthal și Muzeul Județean Olt continuă cu o expoziție inedită împrumutată Slatinei de muzeul sibian, ce cuprinde lucrări de pictură și sculptură ale celor mai importanți și cunoscuți artiști români.

Muzeul Județean Olt aduce în premieră la Slatina una dintre cele mai importante expoziții de artă plastică și sculptură organizată vreodată în Slatina și în zonă, capodopere ale artei românești. Tematica expoziției „Capodopere. Arta din România, de la clasic la contemporan" prezintă istoria artei plastice din România începând cu Nicolae Grigorescu și finalizând cu arta contemporană.
,,În perioada 15 mai 2024 – 30 iunie 2024, Muzeul Județean Olt vă pune la dispoziție o expoziție de excepție din colecția Muzeului Național Brukenthal. Alături de lucrări ale lui Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Miklos Barabas, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, vor putea fi admirate lucrări de pictură și sculptură din colecția muzeului sibian.  Curatorii expoziției: dr. Alexandru Chituță și dr. Iohana Brătoi,, anunță instituția de cultură olteană.
Vernisajul expoziției va avea loc în data de 15 mai, ora 13,00 la sediul Muzeului Județean Olt din strada Ana Ipătescu, nr. 1 Slatina.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list