ACUZAȚII INCREDIBILE Proiectul Stadionului ,,1 Mai”, blocat de miniștri liberali la solicitarea lui Ciucă

Miniștrii liberali acuzați de președintele CJ Olt, Marius Oprescu, că au blocat, ieri, proiectul de Hotărârea de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai"  care ar fi trebuit să fie pe masa Executivului. Totul la solicitarea candidatului liberal șa Primăria Slatina. Oprescu dă asigurări că miniștrii Dezvoltării și Finanțelor nu pot întârzia acest proiect mai mult de două săptămâni, pentru că riscă intră sub incidența abuzului în serviciu.

Președintele Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor liberali ai Dezvoltării și Finanțelor să nu acorde avizele necesare pe proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai" din Slatina  care ar fi trebuit să fie ieri pe masa Executivului. Totul s-ar fi făcut la presiunile exercitate de candidatul liberal la Primăria Slatina. 

„Pentru Stadionul Municipal 1 Mai, procedurile au fost făcute, mai puţin emiterea hotărârii de guvern pentru că miniştrii PNL-ului, la indicaţia domnului Ciucă, nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi. Să ştiţi că stadionul este un obiectiv pe care ni l-am propus demult timp, care a trecut prin multe faze şi Guvernul României a cheltuit foarte mulţi bani cu proiectarea şi toate studiile de fezabilitate care au fost făcute până în acest moment. Oricum, construirea acestui stadion nu mai poate fi oprită", a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt astăzi.

Șeful administrației oltene a mai declarat că blocajul liberal privind proiectul stadionului din Slatina nu poate dura lmai mult de două săptămâni pentru că miniștri Dezvoltării și Finanțelor ale căror semnături se așteaptă riscă să intre sub incidența abuzului în serviciu.

„La solicitarea candidatului PNL de la Slatina, (n.r. miniștri liberali) au încercat să încurce acest obiectiv de investiţii, până la finalizarea campaniei electorale, crezând că acest lucru îl ajută pe el. Eu îi spun foarte clar că nu-l ajută acest lucru, nu va reuşi să oprească acest obiectiv, şi cu siguranţă în cel mai scurt timp va fi emisă o hotărâre de guvern şi apoi vom trece la demolarea stadionului vechi şi predarea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii", a mai afirmat Oprescu.

El a precizat că are informații din interiorul coaliției că reprezentantul PNL la Primăria Slatina le-a solicitat să nu aprobe acest proiect, ca el să-l poată folosi acest fapt în campania electorală.

,,De aia a şi ieşit acea filmare mediocră în care încearcă să spună că nu facem acest obiectiv, că e doar o promisiune de campanie. Verificaţi la Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Finanțelor, ministere PNL semnatare ale proiectului de hotărâre, că li s-a transmis de acum o săptămână şi jumătate proiectul de hotărâre pentru o primă lectură. El trebuia să fie în şedinţa de Guvern de ieri. La ora 11.00, trebuia să fie pe ordinea de zi. Din păcate, Ciucă, pe baza solicitării candidatului PNL Slatina, a blocat acest lucru, dar nu pentru foarte mult timp, să ştiţi. Nu au ce să facă, e un abuz în serviciu, va trebui să-l semneze şi slătinenii să aibă stadionul promis", a susținut președintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Planul de amplasament al noul stadion dar și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați de aleșii locali în ședința din luna martie. Următorul pas era emiterea unei Hotărâri de Guvern pentru ca CNI să scoată scoate la licitație.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea investiţiei se ridică la 400 de milioane de lei, nouă milioane de lei reprezentând partea de cofinanţarea asigurată de Primăriei Slatina din bugetul local.

Noul stadion se va construi pe amplasamentul actualului Complex sportiv ,,1 Mai", va semăna cu stadionul din Craiova și va avea o capacitate de 10.000 locuri.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list