Persoanele care nu s-au testat pentru hepatitele virale B sau C, sfătuite să facă acest lucru

 Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO) marchează Săptămâna Europeană a Testării prin acțiuni de informare cu suportul medicilor de familie și distribuirea a 2000 de teste rapide care vor fi folosite în cabinetele medicilor de familie pentru utilizarea în cabinetele lor. Pe lângă teste, vor fi distribuite 3000 de materiale informative către pacienții și medicii de familie din întreaga țară. Acțiunea este posibilă cu sprijinul Societății Naționale de Medicină de Familie (SNMF) și implicarea Grupului GastRo SNMF. 

 
Mesajul principal al APAH-RO, atât către persoanele care nu s-au testat pentru hepatitele virale B sau C, cât și către pacienții deja cunoscuți sau medici, este de încurajare a testării și a pacienților depistați să-și continue investigațiile necesare pentru a avea acces la terapia necesară mai ales în contextul actual. 

Săptămâna Europeană a Testării este o campanie europeană care încurajează eforturile de testare și promovează conștientizarea cu privire la beneficiile testarii precoce pentru hepatită. În acest moment România arată că își dorește atingerea obiectivului asumat prin măsurile anunțate după un an 2023 cu multe speranțe, dar destule dezamăgiri pentru pacienții hepatici, un an în care nici o nouă terapiei nu a fost aprobată pentru ei. De la jumătatea acestei luni s-a reluat tratamentul pentru pacienții cu hepatită cronică virala C și noua terapiei pentru pacienții având coinfectia B plus Delta va fi accesibilă pacienților în scurt timp, noul protocol teraputic fiind deja în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății. 



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list