Elevii unui liceu francez, partener educațional al Colegiului Minulescu, în vizită la Primăria Slatina/ FOTO

Colegiul Național „Ion Minulescu" Slatina derulează din anul 2019 un parteneriat cu un liceu  francez, la solicitarea unui profesor al Liceul Privat " Saint-Sauveur".  Aflată în schimb de experiență în Slatina în această perioadă, delegația franceză a fost astăzi primită de primarul municipiului, Emil Moț.

Un grup de elevi și profesori de la un liceu francez, aflat în Slatina în această perioadă grație unui parteneriat cu Colegiul Național „Ion Minulescu", a vizitat astăzi primăria capitalei județului Olt. Oaspeții de seamă au fost întâmpinați de către primarul Emil Moț.

,,Astăzi am avut onoarea să primesc vizita elevilor de la Liceul Privat „Saint-Sauveur" din Redon, în cadrul parteneriatului cu prestigiosul Colegiu Național „Ion Minulescu".  Susțin cu fermitate aceste colaborări ce promovează conștientizarea culturală între adolescenți, valorizând tradițiile României și Franței, precum și cele ale Uniunii Europene.ˮ, a transmis edilul.

#td_uid_1_664328404f6ea .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/5dTr3SV) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664328404f6ea .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/KRs3D0B) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664328404f6ea .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/nf5CAvU) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664328404f6ea .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/SzfVxF6) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_664328404f6ea .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/KJRyFSi) 0 0 no-repeat; }

Parteneriatul colegiului slătinean cu liceul din departamentul Ille-et-Vilaine, regiunea Bretagne din Franța, a început în anul 2019, dar a fost întrerupt de pandemie și mai apoi de izbucnirea războiului în Ucraina. Prin această colaborare  se vrea stabilirea și cunoașterea metodelor de predare și învățare pe anumite specialități de învățământ și totodată promovarea municipiului Slatina prin desen și culoare.

Urmează ca și partea română să viziteze liceul francez în această lună, în acest sens Primăria Slatina sprijinind financiar cheltuielile de deplasare a echipei formate din profesor coordonator Mitru Ion, responsabil derulare proiect Lorena Stoichicescu și 21 de elevi.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list