Vouchere pentru utilaje noi prin „Rabla pentru tractoare”

Guvernul va lansa în curând programul „Rabla pentru tractoare", finanțat prin Fondul pentru mediu, a anunțat astăzi ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Micii fermieri vor putea beneficia de vouchere de 20.000 de euro pentru achiziționarea de tractoare sau alte utilaje noi.

,,TRACTOARE NOI PENTRU FERMIERI! ÎNCEPE PROGRAMUL „RABLA"! Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Național de tractoare și mașini agricole, care a fost aprobat în ședința de Guvern. 5000 de fermieri vor putea beneficia de acest program și vor primi vouchere de 20.000 de euro pentru achiziționarea de tractoare sau alte utilaje noi. Bugetul alocat pentru acest program este de 100 milioane euro. Le-am promis micilor fermieri și legumicultorilor acest ajutor și, ca de fiecare dată, ne respectăm angajamentul de a susține agricultura și pe cei care produc românește,, anunță ministrul Agriculturii, deputatul de Olt Florin Barbu.

În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se finanțează proiecte pentru protecţia mediului constând în achiziţionarea tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, noi, mai puţin poluante.

Ghidul de finanțare al Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se aprobă prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list