Festivalul de teatru ,,Nilte Țăraniˮ, de la Văleni, cu actorii Radu Gheorghe și Dan Puric în juriu. Elevi din nouă județe înscriși

Comuna olteană Văleni este situată din anul 2006 pe harta culturală a țării prin organizarea Festivalului Național de Teatru Școlar "Niște Țărani", în cadrul căruia mici actori cu mare talent actoricesc sunt jurizați, încurajați și sfătuiți de mari nume ale teatrului și filmului românesc. O nouă ediție va fi organizată pe 18 mai la Liceul Tehnologic Văleni, fiind înscriși elevi actori de la școli din nouă județe. Anul acesta, jurizarea va fi făcută de actorii Radu Gheorghe și Dan Puric.

Sub egida Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani", la Văleni se organizează pentru al XVI-lea an Festivalul Național de Teatru Școlar "Niște Țărani", manifestare inclusă în calendarul activităţilor educative şcolare aprobat de Ministerul Educaţiei.

,,Ediția din acest an a festivalului este o manifestare în memoria Maestrului DINU SĂRARU, fondatorul Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani" și totodată promotorul Festivalului de teatru școlar de la Văleni. Un pios omagiu pentru autorul romanului „Clipa", plecat dintre noi la începutul lunii martie a acestui an, Omul de cultură a cărui trecere prin această lume rămâne o Clipă gravată în Eternitate… Juriul care va prezida această ediție comemorativă va fi alcătuit din: RADU GHEORGHE (actor de teatru și film, totodată unul dintre promotorii genului Stand-Up Comedy în România), DAN PURIC (actor, eseist, autor și regizor de teatru) și SORIN MIHĂILESCU (Vicepreşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte țărani").ˮ, anunță organizatorii.

Acest proiect educaţional îşi propune unirea într-o competiţie cultural – artistică a iubitorilor de teatru din şcolile României. Ediția din acest an aduce în competiție elevi de la școli din județele: Olt, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Călărași, Argeș, Buzău și Sălaj, clasele I-XII, care s-au înscris individual ori cu trupa, marele premiu fiind Opinca de Aur.

Tema festivalului este: „Ţăranul român – stâlpul de boltă al neamului nostru". Festivalul se va desfășura pe două secțiuni – Trupe și Monolog – fiecare dintre acestea cuprinzând trei categorii: 1. Învăţământ primar (clasele I-IV) 2. Învăţământ gimnazial (clasele V-VIII) 3. Învăţământ liceal (clasele IX – XII). Se vor acorda: Marele premiu și trofeu, premii pe secțiuni și categorii de învățământ, Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină și Premiul pentru cea mai bună interpretare feminine.

Anul trecut, pentru a patra oară din istoria festivalului, trofeul a fost câștigat de Colegiul Național Ion Minulescu Slatina cu trupa Alpha, din juriu făcând parte marii actori Dorel Vișan și Mircea Diaconu.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list