Primarul Emil Moț a inaugurat serviciul de trotinete electrice în Slatina

Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice Bolt a fost lansat, oficial, astăzi, la Slatina, în Parcul Tineretului, primăria operaționalizat de Primăria Slatina prin intermediul unui proiect cu fonduri europene. Totul s-a întâmplat în prezența primarului municipiului Emil Moț  și a Poliției Locale și ai Serviciului Rutiere.

Sute de slătineni, în special copii și tineri, auluat parte la operaționalizarea Serviciului de închiriere a trotinetelor electrice Bold. Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Tineretului, în prezența primarului Emil Moț.Potrivit acestuia, prin operaționalizarea acestui serviciu se mai face un pas important spre ceea ce se numește ,,Slatina verde".

„Avem 100% autobuze ecologice. Acum suntem pe partea de micromobilitate. Noi avem şi un proiect pe fonduri europene, pentru biciclete, care vine exact în completarea acestor servicii aduse de Bolt în Slatina. Vom avea şi trotinetele Bolt, şi bicicletele noastre iar pe distanţe scurte oamenii vor avea aceste sisteme complementare de deplasare. În felul acesta, vom reduce emisiile de noxe şi, în acelaşi timp, vom scădea valorile de trafic. Sunt lucruri foarte importante pe care Primăria Slatina încearcă să le soluţioneze", a declarat primarul Emil Moţ.

Trotinetele electrice Bold au putut fi folosite de participanți care au primit și informații utile privind utilizarea celor 200 de trotinere electrice. Polițiștii prezenți la eveniment le-au spus viitotilor utilizatori ai trotinetelor cum să circule în legalitate și siguranță.

Reprezentantul Bold, Sorina Mihai, că Slatina va beneficia de 200 de trotinete care vor fi parcate în mai multe zone din municipiu.  Acestea vor putea fi folosite cu ajutorul aplicaţiei Bolt, iar preţul este de 1 leu pentru deblocare şi 80 de bani pentru fiecare minut.

,, Vrem cu această ocazie să îi mulțumim domnului primar şi reprezentanţilor Primăriei pentru colaborarea foarte bună şi efortul pe care l-aţi depus pentru a face posibil acest eveniment. Sperăm să vă bucuraţi de trotinete, un mijloc de transport ecologic. Obiectivul nostru pe care am observat că l-am şi atins, de-a lungul celor patru ani de când operăm, este acela că există un interes tot mai mare, oamenii preferă să folosească trotinetele electrice pe distanţe scurte şi să lase mașinile personale acasă. De altfel, am observat, conform datelor noastre, că 40% din cursele cu trotinetele noastre, sunt finalizate în proximitatea staţiilor mijloacelor de transport în comun. ", a afirmat reprezentantul Bolt.

Trotinetele electrice pot fi folosite doar de persoanele care au împlinit 14 ani, iar aplicaţia Bolt utilizată doar de cei care au peste 18 ani.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list