A plouat cu grindină ieri la Băbiciu/ VIDEO

Județul Olt s-a aflat ieri sub Cod Galben de precipitații abundente și grindină. Ploaia înghețată a căzut în comuna Băbiciu.

De ieri de la prânz și până seara, pentru județul Olt ANM a emis atenționare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, prognozând averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploaia înghețată a căzut în comuna Băbiciu, imagini fiind prezentate de Meteoplus:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit meteorologilor, va mai ploua în Olt săptămâna aceasta în noaptea de joi spe vineri și noaptea de duminică spre luni.

Datele Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor arată că în intervalul 15 aprilie – 10 mai, s-au realizat la nivel național 8 intervenții active în atmosferă pentru combaterea căderilor de grindină.  Cu precădere începând cu data de 4 mai, aproape în fiecare zi au fost prezente fenomene meteo periculoase de intensitate medie și mare. În total, de la începutul sezonului de combatere a căderilor de grindină, au fost lansate 399 rachete antigrindină și au fost combătute 51 de celule convective cu grindină în formare. În județul Olt, pe 5 mai au fost combătut 2 celule convective cu potențial de grindină, alături de combaterea unui sistem convectiv pluricelular în județul Prahova fiind consummate 60 de rachete antigrindină.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list