Primul dosar penal pentru coruperea alegătorilor în Olt

,,Pomanaˮ electorală le-a adus liberalilor dintr-o comună din Olt dosar penal. Mai multe persoane, în frunte cu candidatul la Primăria Ianca, sunt cercetați pentru coruperea alegătorilor, după ce au împărțit sătenilor alimente în sâmbăta Paștelui.

IPJ Olt anunță întocmirea primului dosar penal din cadrul campaniei electorale 2024.

,,La data de 9 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 4 mai a.c., mai multe persoane ar fi împărțit locuitorilor comunei Ianca, din județul Olt, pachete cu produse alimentare. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentulˮ, anunță poliția olteană.

Reamintim că Sorin Jianu, candidatul PNL la fotoliul de primar, a împărțit pachete cu mălai și făină cetățenilor din comună în sâmbăta Paștelui.

Cazul a fost prezentat pe larg, cu imagini doveditoare, de către Realitatea Oltului:

Mită electorală la Ianca. IPJ Olt doarme sau se va autosesiza după alegeri? | Realitatea Oltuluide pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list