Sacrificiul înaintașilor, omagiat la Caracal în prezența deputatului Adrian Chesnoiu

Astăzi, de Ziua Independenței Naţionale a României, sacrificiul înaintașilor noștri a fost omagiat în municipiul Caracal, dând astfel un exemplu tinerilor de a nun uita că jertfa lor a făcut ca noi azi să trăim într-o Românie liberă, independentă și europeană. La ceremonie a fost prezent și deputatul de Olt Adrian Chesnoiu.

Pe 10 Mai este sărbătorită Ziua Independenței Naţionale a României. România și-a proclamat independența față de Imperiul Otoman în anul 1877, un moment important pentru istoria țării noastre, omagiat astăzi la caracal de către primarul Ion Doldurea, viceprimarul Marina Samiee, reprezentanți MApN, dar și deputatul de Olt Adrian Chesnoiu.

,,Am fost onorat să particip astăzi la ceremonialul depunerii de coroane la Monumentul Eroilor din Caracal, în semn de recunoștință pentru cei care au luptat în Războiul de Independență 1877-1878, cu ocazia Zilei Independenței Naționale. Istoria ne ajută să păstrăm vie în memorie jertfa ostașilor români dar și importanța implicării tuturor în făurirea visului național de independență și suveranitate. Și astăzi ducem cu toții acest mesaj de unitate, independență și suveranitate mai departe, în Europa Unită. Suntem într-un an în care fiecare dintre noi va face istorie prin implicarea sa și prin deciziile pe care le va lua. Exemplul înaintașilor este o călăuză pentru a ne înțelege menirea ca români și pentru a face ca jertfa lor să-și păstreze semnificația istorică. Să cinstim cu onoare și prețuire memoria înaintașilor noștri care au făcut posibilă România de astăzi! Dumnezeu să ne ajute!ˮ, a transmis parlamentarul social-democrat.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list