Patru primari din Olt și-au obținut mandatul înainte de alegeri. Vezi cine sunt primarii care aleargă singuri în cursa electotală

Situație inedită în Olt la alegerile din 9 Iunie. Primarii a patru comune sunt ca și ieșit, ei fiind singurii candidați înscriși în cursa electorală. Este pentru prima dată când suntem în fața unor mandate de edili câștigate anticipat.

Primarii comunelor Baldovinești-Ion Enescu (dreapta sus), Colonești-Nicolae Stan (stanga sus), Spineni-Dănuț Șerpău ( stanga jos) și Voineasa-Liviu Anunța (dreapta jos) nu au contracandidați la alegerile din 9 iunie. Practic edilii au deja noile mandate în buzunar pentru că, ar fi culmea, să candideze singuri și să iasă pe…. locul doi. Trebuie precizat că toți sunt primari PSD.

Dacă Ion Enescu, Nicolae Stan, Dănuț Șerpău și Liviu Anuța nu au contracandidați, actualii edili de la Gârcov și Traian au câte cinci adversari care-i contracandidează. La Vădăstrița, situația este și mai complicată pentru că actualul primar, Marian Ciupitu are record de contracandidați, mai ceva ca la Slatina. Numărul candidaților care își dispută fotoliul de primar de la Vădăstrița este de șapte. Evident, prima șansă o are actualul edil.

O altă noutate a acestui scrutin este intrarea în cursa electorală a celui mai mare număr de candidați independenți pentru funcția de primar: patru, câte unul la Valea Mare, Osica de Jos, Optași Măgura și Fărcașele.

Ca o sinteză a candidaturilor depuse, singurele partide care și-au pus candidați în toate localitățile, cu excepția celor patru în care primarii candidează singuri, sunt PSD și PNL.

La nivel de mediu urban, cei mai mulți candidați s-au înscris pentru fotoliul de primar al Slatinei-șase candidați, Caracal și Corabia unde actualii primari au câte patru contracandidați. Și aici, primarii în funcție sunt favoriții sondajelor de opinie realizate de partidele politice.

 



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list