Încep lucrările la magistrala de gaze Ghercești-Slatina-Jitaru. 16 localități din Olt racordate la rețea

Veste bună pentru locuitorii din 16 localități din județul Olt (municipiul Slatina, orașele Scornicești și Balș și 13 comune), care vor avea asigurat necesarul de alimentare cu gaze naturale în urma realizării obiectivului de investiții "Conductă de transport gaze naturale Ghercești-Jitaru": încep lucrările. Proiectul asigură condițiile de operare la capacitatea de 600 milioane mc/ciclu.

Un proiect de importanță naţională în domeniul gazelor naturale se află la stadiul demarării-"Conductă de transport gaze naturale Ghercești-Jitaru (inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică)". Pe lângă debitul de gaz necesar Depozitului de Înmagazinare Gaze s-a luat în calcul și un debitul necesar pentru alimentarea cu gaze naturale a următoarelor localități de pe traseul conductei:

– Municipiul Slatina (OT);
– Orașul Scornicești (OT);
– Orașul Balș (OT),
– Osica de Sus (OT);
– Fălcoiu (OT);
– Mărunței (OT);
– Coteana (OT);
– Ipotești (OT);
– Brebeni (OT);
– Milcov (OT);
– Valea Mare (OT);
– Bobicești (OT);
– Bârza (OT);
– Pârșcoveni (OT);
– Șopârlița (OT);
– Brâncoveni (OT);
– Ghercești (DJ);
– Pielești (DJ);
– Robănești (DJ).

Vestea demarării lucrării a fost data de Primăria Pârșcoveni, care a înștiințat localnicii d epe traseul conducetei cu privier la acordarea indemnizațiilor pentru drepturile de uz și srvitute, precum și dspăgubirilor pentru pagubele produse pe proprietăți în timpul lucărrilor.

,,Încep oficial lucrările la execuția magistralei de gaze Ghercești – Jitaru la care se va racorda și comuna noastră! Proprietarii terenurilor ce vor fi afectate în timpul execuției lucrărilor vor primi indemnizații și despăgubiri conform adresei atașate.,, a anunțat administrația comunei Pârșcoveni.

Conducta are un dublu scop: completarea infrastructurii sistemului de înmagazinare gaze naturale Ghercești pentru asigurarea condițiilor de operare la capacitatea de 600 milioane mc/ciclu și  alimentarea cu gaze naturale a 19 localități. Astfel, prin realizarea acestei conducte se poate asigura suplimentar alimentarea cu gaze naturale a unui număr de aproximativ 146.587 locuitori, 259 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 150 de agenți economici și diverși consumatori industriali.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list