Candidatul liberal de la Osica de Sus, Răducu Șurlan, susținut de Clanul Fluture. Miza: concesionarea târgului săptămânal

Liberalii aruncă sume exorbitante pentru a câștiga fotoliul de primar al comunei Osica de Sus. Candidatul Răducu Șurlan face petrecere după petrecere pentru care cheltuie sume exorbitante. Dacă ar fi banii săi sau ai colegilor de partid nu ar fi o problemă, grav este că, potrivit apropiaților, de plătit pentru sindrofii plătesc membrii Clanului Fluture de la Drăgănești. Nu o fac doar din simpatie pentru candidatul liberal, motivul real îl reprezintă concesionarea târgului săptămânal din localitate, cel mai mare din județ.

Candidatul PNL la fotoliul de primar al comunei Osica de Sus, Răducu Șurlan, este un apropiat al Clanului Fluture de la Drăgănești Olt. Aceștia nu lipsesc de la nicio sindrofie organizată de liberal pentru că, susțin surse din interior, ei sunt cei care-i susțin financiar campania electorală. Tot ei au scos, susțin sursele noastre, câteva zeci de mii de euro pentru spectacolul organizat în această după-amiază cu ocazia lansării candidatului liberal la fotoliul de primar al comunei Osica de Sus, Răducu Șurlan. Clanul Fluture, ai cărui reprezentați sunt periodic zăriți în preajma candidatului PNL la funcția de primar al osicenilor, nu bagă bani în sindrofiile lui Răducu din prietenie pentru tânărul liberal ci cu un motiv cunoscut și de cei din anturajul acestuia: concesionarea târgului săptămânal din comună, cel mai mare din județ.

CONCESIONAREA TÂRGULUI, efecte nedorite pentru locuitori și bugetul local

Prețul pe care Răducu Șurlan ar urma să-l plătească membrilor Clanului Fluture, după ce ar ajunge primar, este reprezentat de transferul, pentru 49 de ani, a târgului săptămânal din Osica de Sus în patrimoniul uneia dintre firmele controversaților afaceriști din Drăgănești. aflați în vizorul DNA, contra unei concesiuni simbolice.

Târgul săptămânal nu este doar ,,găina cu ouăle de aur" pentru bugetul local, aducând anula sume importante în visteria comunei, el reprezintă o șansă importantă pentru osiceni de a vinde ceea ce le prisosește sau roadele muncii lor sau a cumpăra, fără cheltuieli mari, cele necesare gospodăriei.

Firma Clanului Fluture  va majora de câteva ori taxa plătită de toți cei care vor să vândă în târg. Sumele vor fi suficient de mari ca să-i determine pe mulți dintre comercianți să se reorganizeze, iar pe osicenii care au nevoie de anumite produse să scoată sume importante de bani pentru a achiziționa cele necesare din alte zone ale județului.

Membrii Clanului Fluture nu sunt străini de astfel de afaceri. Doi dintre ei au preluat cu mai mulți ani în urmă de la Cristian Ghenciu firma SC Prima Piaţă 2000 SRL, care administrează piețele slătinene.

Alți membri ai acestui clan sunt trimiși în judecată de DNA Brașov, în în dosarul primarului din Ghimbav, Dorel Toma.

Procurorii DNA susțin că în perioada 2009-2015, edilul din Ghimbav, Dorel Toma, împreună cu Ana Geogean şi Fluture Goman, a dispus achiziţionarea de stâlpi de iluminat, mobilier stradal şi servicii sau lucrări de amenajare şcoli şi terenuri de la firmele controlate de Goman Fluture, Dulcinatu Lucia, Goman Cristinel şi Gunea Sergiu, ia prețuri supraevaluate.

Procurorii mai susțin că, prin aceste demersuri, inculpaţii au cauzat un prejudiciu bugetului local al oraşului Ghimbav de 18.014.392 lei, sumă care s=a transformat în folos necuvenit pentru inculpatul Goman Fluture.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list