Moaștele Sf Nectarie, vindecătorul de boli, aduse la Parohia Ibănești- Cungrea

O procesiune religioase deosebită, în care racla cu Sfintele Moaște ale Sf ierarh Nectarie de la Eghina va fi adusă în județul Olt, va avea loc la biserica din satul Ibănești al comunei Cungrea. Credincioșii sunt așteptați vineri și duminică.

Considerat făcător de minuni încă din timpul vieţii, Sfântul Nectarie este recunoscut că aduce vindecare celor bolnavi de cancer, dar şi că ascultă rugăciunile femeilor care nu pot avea copii. Un fragment din moșatele sfântului va fi adus în procesiune și în județul Olt la finele acestei săptămâni, prin grija preotului Pațira Iordan.

,,Parohia Ibănești din Com. Cungrea, jud Olt, cu hramul Sf Cuv Paraschiva, va invită Vineri 10.05.2024 și Duminică 12.05.2024 la un popas duhovnicesc pentru a ne închina și a ne bucura dimpreună de binecuvântarea unui fragment din Sf Moaște ale SF IERARH NECTARIE de la Eghina, făcătorul de minuni și vindecătorul de boli. Programul Liturgic va începe Vineri cu prilejul praznicului ,,Izvorul Tămăduirii" când vom oficia Canonul Învierii, Sf Liturghie și Sfințirea apei și va continua Duminică când vom oficia Acatistul Sf Nectarie, Utrenia și Sf Liturghie, unde ne vom ruga ca Sf Nectarie sa mijlocească la Bunul Dumnezeu să reverse peste noi mila Sa cea bogată și să ne tămăduiască bolile cele sufletești și trupești. Vă așteptăm cu drag și bucurie intru Hristos Domnul!ˮ, este anunțul parohiei cungrene.

Programul de rugăciune la Sfintele Moaște este vineri și duminică între orele 08.00-12.00.

Moaștele Sfântului Nectarie se găsesc la mănăstirea pe care a întemeiat-o în Eghina. Mâna stângă se află în catoliconul Mănăstirii Marea Lavră din Sfântul Munte Athos. Părticele din moaștele Sfântului se mai găsesc și la Biserica Sf. Nectarie (Charlotte, Carolina de Nord). În România, părticele din moaștele Sf. Nectarie se găsesc la mai multe biserici.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list