Ministrul Barbu anunță fermierii să depună cererile de plată în termen. NU mai există perioadă de depunere cu penalități!

Campania de primire a Cererilor de plată pentru fermieri se va încheia la data de 7 iunie și, față de campaniile precedente, în Campania 2024 nu există perioadă de depunere cu penalități. Ministrul Agriculturii i-a atenționat pe fermieri să se încadreze în termen.

Ministrul Florin Barbu, deputat de Olt, le reamintește fermierilor că anul acesta campania de primire a cererilor de plată nu se va prelungi cu perioada de penalități și trebuie să se încadreze în termen.
,,Vă îndemn să apelați cu toată încrederea la sprijinul angajaților APIA pentru depunerea cererilor de plată în campania anului 2024 . Angajații APIA sunt pregătiți să vă ajute în completarea cererilor astfel încât toți fermierii să depună documentele necesare până la data de 7 iunie – termenul limită de depunere. Este important să vă încadrați în acest termen, întrucât potrivit noilor reguli ale Politicii Agricole Comune nu mai există perioadă de depunere cu penalități. După data de 7 iunie, orice modificare a datelor declarate în cererea de plată trebuie notificată în scris la APIA, în termen de 15 zile de la data modificării. Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, beneficiarul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA-Online. Ca de fiecare dată, angajații Ministerului Agriculturii vă sunt alături astfel încât la 16 octombrie să începem plățile subvențiilor cuvenite fermierilor, pentru continuarea activității în cele mai bune condiții!,, a transmis ministrul Barbu.

Fermierii care nu desfăşoară activitate agricolă nu sunt eligibili la plată pentru suprafeţele/animalele neconforme. Fermierii și alți beneficiari care primesc plăți directe sau plăți anuale prin intervenții sub formă de plăți directe și intervenții pentru dezvoltare rurală, finanțate din fonduri europene trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă (inclusiv pe cele neeligibile şi pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producţiei) și pe tot parcursul anului de cerere.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list