532 de apeluri la pompieri în Olt, în minivacanța de Paște

În minivacanța prilejuită de Ziua Muncii și de Sărbătorile Pascale, peste 100 de pompieri au asigurat în județul Olt, în fiecare zi, misiunile de protecție a populației, la nivelul județului Olt. Salvatorii au avut câteva sute de intervenții și au verificat lăcașurile de cult privind siguranța la incendii.

În perioada 01-06 mai, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab" al județului Olt au gestionat 532 de apeluri primite prin intermediul Numărului Unic 112. ,,Din numărul total de intervenții, 89 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, dar s-au înregistrat și cinci incendii, fără probleme deosebite, cele mai multe având cauza probabilă instalațiile electrice defecte sau cu improvizații.,, arată ISU Olt.
Totodată, inspectorii de prevenire au desfășurat acţiuni de control și diseminare a informațiilor cu caracter preventiv, la principalele lăcaşuri de cult din judeţ. Pompierii au verificat dacă sunt asigurate următoarele măsuri: stabilirea regulilor şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cu accent pe utilizarea focului deschis, evacuarea persoanelor participante la slujbele religioase și menţinerea accesului liber pe căile de intervenţie; limitarea accesului credincioşilor în lăcaşurile de cult, până la capacitatea normată şi menţinerea uşilor de pe căile de acces şi evacuare în poziţie deschisă; verificarea existenţei mijloacelor iniţiale de stingere şi instruirea personalului pentru cunoaşterea modului de funcţionare a stingătoarelor, a mijloacelor tehnice P.S.I. şi a posibilităţilor de alimentare cu apă în caz de incendiu; stabilirea modalităţilor de alertare operativă a forţelor de intervenţie.
,,Au fost executate nouă controale, la lăcașuri de cult din județ și au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale (avertismente). Principalele nereguli constatate au fost: exploatarea instalațiilor electrice cu improvizații, nu au fost stabilite măsurile de apărare împortiva incendiilor, în perioadele în care activitatea normală este întreruptă, stingătoarele nu au fost verificate, conform normelor în vigoare. Recomandăm cetățenilor să respecte toate măsurile de prevenire, iar informații privind modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregătit.ro și prin intermediul aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit pentru terminalele mobile,, mai transmit pompierii olteni.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list