Sondaj CURS: PSD și PNL, favoriții electoratului atât la alegerile locale, cât și europarlamentare

Alianța PSD-PNL ar obține peste 50% la europarlamentare, iar cele două partide ar înregistra primele scoruri și la locale, arată cel mai recent sondaj realizat CURS.

​Sondajul CURS realizat în perioada 19-28 martie, pe un eșantion de 1.067 de persoane și are o marjă de eroare de +/-3%, arată că Alianța PSD-PNL ar obține peste jumătate dintre voturile românilor la alegerile europarlamentare din 9 iunie, în vreme ce social-democrații sunt favoriți la alegerile locale. Astfel, la întrebarea cu ce partid sau alianță vor vota la alegerile europarlamentare din 9 iunie, 53% dintre cei chestionați au răspus Alianța PSD-PNL. Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-FD) are o cotă de 14%, la egalitate cu AUR. SOS România și UDMR trec și ele pragul electoral fiind creditate cu 5% din intențiile de vot.

Sondaj CURS: Alianța PSD-PNL, peste 50% la europarlamentare / Care este situația la alegerile locale

În cazul alegerilor locale, PSD este favorit, cu 35% dintre votanți, pe locul al doilea fiind PNL, cu 21% din intențiile de vot. Locul al treilea pe podium este împărțit de AUR și Alianța Dreapta Unită, cu o cotă electorală de 13%. UDMR este creditat cu 5% din intențiile de vot la locale, celelalte partide situându-se sub pragul electoral.

Sondaj CURS: Alianța PSD-PNL, peste 50% la europarlamentare / Care este situația la alegerile locale

 



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list