Hora Satului, Hora de pomană și concurs de ciocnit ouă, în zilele de Paște la Izvoarele. Mari artiști le cântă sătenilor

În comuna Izvoarele, cetățenii din localitate, dar și din comunele învecinate, sunt așteptați să petreacă împreună Sărbătoarea Învierii Domnului. În zilele de Paște, administrația locală organizează în parteneriat cu CJCA Olt Hora Satului. Evenimentul așteptat de întreaga comunitate este un prilej de bucurie, dar și unul de omagiere a celor tineri trecuți în neființă în ultimul an, cărora li se organizează Hora de Pomană.

Pe 5 și 6 mai, în comuna Izvoarele este dublă sărbătoare. Sătenii sărbătoresc atât Învierea Domnului, cât și Hora Satului. Manifestarea cuprinde concursuri de ciocnit ouă, de dans popular, de forță, dar și hora dedicată celor trecuți în neființă, obicei păstrat în puține zone ale țării. În Hora de pomană, în amintirea tinerilor dispăruți recent- fete și băieți, cei prinși în horă, dar și cei de pe margini, vor fi serviți de către rudele răposaților cu ouă roșii, dulciuri și răcoritoare.

Hora Satului se va încheia în a doua zi de Paște, cu un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist Doina Oltului.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list