Liceul Petre Pandrea Balș are ,,Viitor Verdeˮ cu fonduri europene

Elevii și cadrele didactice ale liceului teoretic din orașul Balș vor fi implicați, nu doar prin lecții teoretice, ci și prin programe interactive de protecție a mediului, prin derularea unui proiect cu finanțare europeană prin AFM. Totodată, cetățenii urbei vor fi conștientizați asupra problemelor de mediu prin cunoașterea resurselor naturale, a rolului acestora și a impactului diferitelor activități umane asupra naturii.

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat cei 221 de beneficiari, din cele 652 de dosare depuse, ale finanțării sesiunii 2023 din cadrul "Programului vizând educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului". Printre acestea, se numără și trei proiecte din județul Olt, dar și un parteneriat al unui liceu oltean cu o asociație timișoreană.

,,Cu bucurie va anunțăm că Liceul Teoretic "Petre Pandrea" va implementa un nou proiect cu fonduri europene. Proiectul "Viitorul verde" este dezvoltat în cadrul "Programului vizând educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului" și va fi implementat împreună cu Centrul pentru Inovare și Dezvoltare Urbană, din Timișoara.  Grupul țintă este format din elevi de gimnaziu și liceuˮ, a anunțat liceul din Balș.

ASOCIATIA CENTRUL PENTRU INOVARE ȘI DEZVOLTARE URBANĂ Timiș a obținut o finanțare de 499 900.00 lei.

Proiecte aprobate din județul Olt:

  • ASOCIAȚIA VÂNĂTORILOR ȘI PESCARILOR „HUNTER DALA" IZVORU Olt -488 316.16 lei
  • ASOCIAȚIA VÎNĂTORILOR SȘ PESCARILOR „HUNTER DALA" IZVORU Olt- 488 316.16 lei
  •  ASOCIAȚIA INITIATIVA PENTRU COOPERARE ȘI DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ Olt -495 859.86 lei .

Se dorește prin acest program creșterea gradului de informare, formarea de atitudini și comportamente pozitive în ceea ce privește respectul față de natură. Modalitățile de protejare a aerului, a apei, a pădurilor, reciclarea deșeurilor, beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile, protecţia biodiversităţii, schimbările climatice și stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute sunt doar câteva dintre subiectele în jurul cărora se vor concentra activitățile de educare a viitoarelor generații de tineri.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list