Festivalul Național de Teatru „Ștefan Iordache”, cu finanțare de la CJ Olt și Primăria Caracal. Mari actori vor urca pe scenă/ PROGRAM

În perioada 11- 19 mai, la Caracal se organizează Festivalul Naţional de Teatru, Ediţia a XIV-a. Pentru organizarea celui mai mare eveniment teatral al judeţului şi-au dat mâna și anul acesta, în vederea suportării cheltuielilor, Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Caracal. Ediţia din acest an va fi marelui actor Marcel Iureș, pe scena Teatrului Național din cel de-al doilea municipiu al Oltului urmând să urce nume mari ale teatrului românesc.

Un nou regal teatral se pregătește la Caracal, acolo unde pentru al 14-lea an se organizează Festivalul Național de Teatru „Ștefan Iordache". Pentru buna desfășurare a evenimentului ce va transforma municipiul oltenesc în capitala teatrului românesc în perioada 11- 19 mai, se vor asocia și anul acesta Consiliul Judeţean Olt și Primăria Caracal. Administrația județeană va aloca fonduri pentru marele eveniment cultural, în sumă de 210.000 lei, iar administrația gazdă 240.000 lei.

Ediţia din acest an este dedicată marelui actor marcel Iureș, distins cu Ordinul Serviciu Credincios în grad de Mare Cruce de către Președintele României și deținător de două ori al titlului de cel mai bun actor de teatru din România. Activitatea sa artistică pe plan național este legată în principal de teatru, iar cariera internațională legată de mai multe roluri în filme, dintre care cele mai cunoscute: Amen, Războiul lui Tom Hart, Misiune: Imposibilă, Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirului și Pacificatorul.

Pe scena caracaleană vor urca și anul acesta teatre importante din țară. Publicul îi va putea urmări, printre mulți alții, pe actorii: Marcel Iureș, Horaţiu Mălăele, Alexandru Bindea, Emilia Popescu, Marius Bodochi, Carmen Tănase, Vlad Zamfirescu, Octavian Strunilă, Mircea Rusu, Claudiu Bleonț, Cerasela Iosifescu, Adrian Andone, Marius Manole.

PROGRAM:

 



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list