A început procesul de înscriere în învățământul primar. Ce școli din Olt vor avea clase primare

Înscrierea copiilor în prima etapă în învățământul primar a început ieri, 11 aprilie și va continua până pe data de 14 mai. Evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2024 și care nu au frecventat ciclul preșcolar, ori s-au întors din străinătate, care urmează să fie înscriși în învățământul primar în anul școlar 2024-2025 s-a derulat până pe 10 aprilie.

Înscrierea în clasa pregătitoare este în plină desfășurare pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv. Se pot înscrie și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024, pe baza unei recomandări pentru înscrierea în învățământul primar eliberată de unitățile de învățământ cu nivel preșcolar sau pe baza evaluării efectuate de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. La nivelul județului Olt, CJRAE a evaluat copii care nu au frecventat grădinița și care s-au întors din străinătate în intervalul 28 martie – 10 aprilie, la sediul din incinta Inspectoratului Școlar Județean Olt, etajul 3 și la cele cinci centre locale.

În viitorul an școlar vor avea clase primare următoarele unități de învățământ din județul Olt:

Circumscriptii-scolare-2024-2025

În perioada 14-17 mai se va efectua procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala din circumscripție. Între 20 și 27 mai, se va procesa cererile-tip pentru solicitarea înscrierii la o altă unitate de învățământ decât școala din circumscripție, pe baza locurilor disponibile. La data de 28 mai, se va efectua repartizarea la școala din circumscripție a copiilor ale căror părinți au solicitat inițial înscrierea la o altă școală. Este vorba cei care nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au optat ulterior pentru înscrierea la școala de circumscripție. Pe 29 mai, vor fi publicate listele cu candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase disponibile.

Înscrierile în cea de a doua etapă vor fi desfășurate în intervalul 31 mai – 7 iunie.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list