Amplă campanie în școlile din Olt: „Ia atitudine! Spune STOP VIOLENȚEI și consumului ilicit de DROGURI!”

În această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au marcat debutul Campaniei „Ia ATITUDINE! Spune STOP VIOLENȚEI și CONSUMULUI ILICIT DE  DROGURI!", dedicată conștientizării consecințelor asociate violenței în mediul școlar și consumului ilicit de droguri, precum și reducerii victimizării minorilor.

În perioada 12 aprilie – 14 iunie, în incinta unităților de învățământ preuniversitar din județul Olt se va derula o campanie ce va viza informarea elevilor cu privire la consecinţele actelor de violenţă şi la modalităţile concrete de prevenire și gestionare a acestora, dar și prevenirea și combaterea traficului/consumului ilicit de droguri sau a altor substanțe cu efect psihoactiv în rândul tinerilor. Implicate alături de Inspectoratul de Poliție Județean sunt: Inspectoratul Școlar Județean Olt, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt, Consiliul Județean Olt, Direcția Județeană de Sport și Tineret Olt. primele acțiuni au avut loc.
#td_uid_1_661fafac904ed .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/PRzbFpT) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_661fafac904ed .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/ej5gArD) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_661fafac904ed .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/ybk7A48) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_661fafac904ed .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/dSAyZoN) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_661fafac904ed .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/DKTgUz6) 0 0 no-repeat; }
,,Prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor şi aplicarea cu operativitate a unor măsuri de corecţie minorilor autori de infracţiuni pot determina formarea unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delincvente. În cadrul campaniei se vor desfășura activități informativ-educative și de punere în aplicare a normelor legislative privind prevenirea violenței fizice și psihologice (bullying) și a consumului  de droguri  în unitățile de învățământ preuniversitar. Elevii vor fi încurajați să participe la un concurs pe tema elaborării unui material de informare și prevenție: un logo privind siguranța școlară și un slogan de însoțire a logo-ului pentru prevenirea violenței școlare, sub forma unui afiș pe suport de hârtie.,, anunță IPJ Olt.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list