Ziua comunei Giuvărăști, serbată cu spectacol muzical și show de lasere. Capete de afiș: Alex Velea și Valentin Sanfira

Comuna Giuvărăști își serbează ziua cu fast, pe 21 mai. Localnicilor le vor cânta nume cunoscute ale muzicii populare și de petrecere, capete de afiș fiind Alex  Velea și Valentin Sanfira, iar prezentator Cove. Distracția se va termina cu un show de lasere.

Pe 21 mai, Primăria Giuvărăști organizează o nouă ediție a manifestării Ziua Comunei. Edilul Daniel Pană îi invită pe localnici să petreacă, voia bună urmând să fie întreținută începând cu ora 16.00 de soliști cunoscuți, dar și tineri de mare viitor ai comunei și zonelor învecinate.

Vor urca pe scena Căminului Cultural: Gabriel Coșeveanu, Alex Velea, Valentin Sanfira, Cristian Rizescu, Dorina Mete, Costel David, Ștefan Minulescu, tinerele artiste locale Geanina David și Alexandra Andrei, precum și Ansamblul Folcloric Giuvărăști ,,Flori de Mărgăritar,,. Spectacolul se va încheia cu un show de lasere.

Istoricul comunei arată că denumirea de Giuvărăști vine de la foștii proprietari ai moșiei și anume familia Giuvara. Grecul (aromânul) Iamandi Giuvara a fost paharnic la curtea domnească și a avut posibilitatea să strângă mult aur, iar la un moment dat să ceară Domnului moșia în schimbul aurului de care acesta avea nevoie pentru plata tributului față de Poartă. În acest fel Iamandi Giuvara obține moșia Giuvărăști unde și-a construit și un conac ale cărui ruine au dăinuit până în 1923. Conacul a fost situate pe locul unde se aflau văile satului, loc numit și astăzi „La Curte".



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list