Ruina sălii de sport a Școlii Gimnaziale Morunglav, transformată în bază modernă. Și școala va fi inaugurată curând

Cum educația și cultura sunt importate pentru o comunitate, și sportul este vital în viața omului, așa că administrația comunei Morunglav nu a ignorat acest aspect și a cuprins în rândul investițiilor derulate și realizarea unei săli de sport moderne. Transformarea, cu fonduri europene, a ruinei sălii de sport a școlii gimnaziale este în plin șantier. Elevii se vor bucura de investiție odată cu reîntoarcerea în clădirea școlii, ce va fi inaugurată curând.

Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale Morunglav, finanțate prin PNDL, elevii care se vor întoarce să învețe în clădirea fostului liceu se vor putea bucura și de o sală de sport modernă. Ajunsă la stadiu de ruină și nefolosită de mai bine de două decenii din cauza condițiilor improprii, sala de sport a școlii a fost cuprinsă de administrația locală într-un proiect care să-i redea menirea.  Proiectul ,, REABILITAREA MODERATĂ A SĂLII DE SPORT DIN CADRUL ȘCOLII GIMNAZIALE MORUNGLAVˮ, depus la apelurile de proiecte pentru componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, a primit o finanțare de 690,776.89 lei, contractul fiind încheiat anul trecut. Clădirea se află în prezent în plin șantier.

#td_uid_1_6617b52dc08ae .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/nFph3P9) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6617b52dc08ae .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/W6hG5dB) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6617b52dc08ae .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/AyLuFzG) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6617b52dc08ae .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/g18SxsU) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6617b52dc08ae .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/Hc0qlV8) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6617b52dc08ae .td-doubleSlider-2 .td-item6 { background: url(https://ift.tt/UiJOn1w) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6617b52dc08ae .td-doubleSlider-2 .td-item7 { background: url(https://ift.tt/J24zulD) 0 0 no-repeat; }

,,Din ruina pe care care am gasit-o, sala de sport va deveni modernă, funcțională și cu dotări de ultimă generație! Cu bani din PNRR, europeni. De asemenea după ce în sfârșit am încheiat orice relație contractuala cu societatea care a executat reabilitarea școlii, cu un contract păgubos pentru comună încă din 2018, de finalizarea lucrărilor se ocupa o altă societate, care în max. 30zile va finaliza lucrărileˮ, anunță primarul Nicolae Cărămizaru.

Lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale din Morunglav au fost demarate acum aproape șase ani. Ele ar fi trebuit recepționate în anul 2022. Proiectul derulat prin PNDL a avut finanțarea asigurată, doar că firma care a câștigat licitația nu s-a grăbit să finalizeze proiectul, profitând de clauzele contractuale. Neseriozitatea constructorului l-a determinat pe edil să rezilieze contractual pentru a putea să finalizeze lucrarea, iar elevii nu mai învețe în două schimburi.

În paralel, se lucrează și la terenul de sport din curtea școlii, care va fi unul multifuncțional.

Despre reabilitarea școlii:

Balada meșterului Manole de la… Morunglav. Elevii învață în condiții improprii | Realitatea Oltului



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list