Urșii au apărut din nou la Sâmburești. Primarul: Sunt cel puțin doi urși adulți și un pui

La un an de când prezența urșilor coborâți în căutare de hrană de la munte în zonele de câmpie a fost semnată în județul Olt la Sâmburești Pleșoiu, Topana, Valea Mare și Cungrea, primarul comunei Sâmburești anunță noi urme de urși în localitate.

Alertă în Sâmburești: un URS a ajuns aproape de case! Primarul i-a identificat urmele | Realitatea Oltului

URS filmat de camera de supraveghere din Pădurea Topana. Urme descoperite și pe terenurile agricole | Realitatea Oltului

Alertă la Pleșoiu! S-a semnalat prezența unui URS într-o gospodărie | Realitatea Oltului

foto: facebook Iulian Preda
foto: facebook Iulian Preda

În perioada mai-iunie a anului trecut, urșii și-au făcut apariția și prin județul Olt. Iar acum se pare că au revenit, primarul comunei Sâmburești semnalând prezența mai multor exemplare.

Urșii, din nou prezenți pe teritoriul comunei Sâmburești. Urma de la cel puțin trei urși (doi urși adulți, mari, și un pui) găsite astăzi în Becheanca, pe zona cuprinsă între Poarta Fermei și drumul de exploatație agricolă înspre Băracă. Grav este faptul că una dintre urme este a unui pui de urs, ceea ce înseamnă că s-au reprodus și se înmulțesc. Cine vrea să se convingă, să ia drumul la pas, sunt mii de urme.
Afirm cu toată răspunderea că urșii au fost aduși și răspândiți în toată țara de structuri criminal- mafiote ale statului romăn. De ce? Foarte simplu : La ordin extern, spre a distruge gospodăriile individuale, România fiind țara din U.E. cu cel mai mare număr de proprietari de terenuri și locuințe.
O legislație cretină, a unei clase politice de saltimbanci la ordin, a dus la înmulțirea necontrolată a acestui răpitor înnăscut. Persoane care știu foarte bine specia ursului afirmă că există peste 40.000 de exemplare în România, în condițiile în care pe timpul lui Ceaușescu existau doar 5.000, iar pădurile mari erau dublu ca suprafață.
Să le dea Dumnezeu sănătate braconierilor, că altfel eram invadați de mult.
Singura soluție este schimbarea legislației tembele actuale și legalizarea vânării ursului la liber în zonele aflate în afara arealului său tradițional.", este mesajul primarului Iulian Preda.
Edilul a postat pe pagina sa de socializare și numeroase fotografii cu urmele urșilor.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list