Liceenii de la Minulescu, Greceanu și Titulescu, ajutați să-și decidă viitorul prin ,,Ora de carierăˮ

Municipiul Slatina se numără printre orașele în care Fundația Leaders în parteneriat cu Lidl Romania și Asociatia Acting Up au dat startul Caravanei „Ora de Cariera 60". Elevii de la trei licee au participat la ateliere de câte 60 de minute în cadrul cărora au fost ghidați în procesul de orientare în carieră.

Elevii din 14 licee din Călărași, Giurgiu, Alexandria, Slatina și Craiova au participat la  ateliere de câte 60 de minute privind orientarea în carieră. La Ora de Carieră, liceenii au fost ghidați de specialiști, care le-au ascultat opiniile și să analizat pasiunile și obiceiurile, pentru ca la final să ia concluziile necesare și a spune „asta vreau să fac!".

Caravana a ajuns în Slatina la: Colegiul Național „Radu Greceanu", Colegiul Național „Ion Minulescu" și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu".

Programul se adresează predominant elevilor din clasele a X-a și a XI-a din liceele cu profil teoretic, tehnologic, economic și vocational, iar participarea este gratuită. Până în februarie 2025, Caravana „Ora de Carieră 60" va număra peste 6000 de beneficiari direcți.

Fiecare eveniment din cadrul caravanei cuprinde o pastilă teoretică privind importanța alegerii unei cariere potrivite, o activitate dinamică de grup, demonstrații teatrale, precum și un exercițiu de tip „Harta mea", în care tinerii realizează o mapare a intereselor profesionale. Activitățile sunt facilitate de către un expert în orientare în carieră și de către doi actori din distribuția spectacolului „The Brainstorm – partea I", pus în scenă de Asociația Acting up în parteneriat cu Teatrul Independent „Luceafărul", spectacol ce adresează teme legate de perioada adolescenței. Ulterior, participanții la „Ora de Carieră 60" se pot înscrie în programul „Ora de Carieră 360" organizat de Fundația Leaders din anul 2020 la nivel național, care aprofundează noțiunile și direcțiile discutate în cadrul Caravanei.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list