Festivalul de folk și poezie de la Slatina, pe 10 și 11 mai. PROGRAM

Slătinenii și numai sunt invitați de Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, să ia parte la cea de-a treia ediție a Festivalului de muzică folk și poezie ,,ALUTUS '22", organizat în capitala județului. Invitați de onoare în acest an sunt mai mulți artiști, printre care soliștii Mircea Baniciu, Dan Vană, Andrei Păunescu și poetul și eseistul Nicolae Coande (pe numele adevărat, Nicolae Boangiu), născut pe meleaguri oltenești, la Osica de Sus.

CJCA Olt și-a propus să regenereze pentru iubitorii de folk, dar și pentru tinerele generații, corifeul actului artistic, trăirea spusă-n versuri și în cânt ce a dominat decenii – între 1960- 2000. Astfel, muzica salvatoare de suflete cântată și ascultată până nu demult de generația în blugi va ajunge astfel mai bine și la urechile generației cu tabletă prin intermediul unui festival organizat la Slatina, aflat la cea de-a treia ediție.

,,Mai sunt doar 22 de zile până la cel mai important festival de muzică folk și poezie al anului: Festivalul Alutus '22 organizat de către Consiliul Județean Olt, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și Biblioteca Județeană Olt Ion Minulescu. Timp de două zile, în perioada 10-11 mai 2024, vă veți întâlni cu mari cantautori ai zilelor noastre: Mircea BANICIU, Andrei PĂUNESCU, Dan VANĂ, Grupul OM BUN, Tic PETROȘEL & Gașca (Bianca și Valery MAYN), Trupa ALUTUS, Vanghele GOGU, Jaquelin CRĂCIUN dar și cu importanți scriitori și critici literari reuniți sub titulatura INSURGENȚII, într-o dezbatere publică și un spectacol televizat asigurat de BOEMA 9 și Adrian SUCIU, ai cărui invitați vor fi: Ana ANDREI (Craiova), Paul ARETZU (Caracal), Cristin ART (București), Nicolae COANDE (Craiova), Nicoleta CRĂETE (București), Corina DAȘOVEANU (Slatina), Mădălina DIACONU (București), Nicolaie Tony DINCĂ (Slatina), Cristian GHICA (București), Marian NENCESCU (București), Corneliu O. RODEANU (București)ˮ, anunță CJCA Olt.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list