Controalele ITM Olt la firmele de panificație s-au soldat doar cu o amendă

A venit rândul firmelor din domeniul panificației să fie controlate de inspectorii de muncă olteni. Au fost identificat zeci de nereguli, însă minore, pentru care s-au dat avertismente și s-a dispus remedierea. Amendată a fost o singură societate.

În perioada 09 – 12 aprilie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, precum şi prevederile legale privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniul ,,fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase" – cod CAEN 1071, 1072 şi 1073.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 19 controale, în urma cărora au fost constatate 27 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere și a fost aplicată o amendă în valoare de 2.000 lei pentru negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară. ,,Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă: negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară; nerepartizarea timpului de muncă pentru salariaţii cu timp parţial; nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă şi supunerea controlului inspectorilor de muncă a acestei evidenţe; neacordarea sporului pentru pentru munca desfăşurată în zilele de sâmbătă şi duminică; neînmânarea unui exemplar al contractului individual de muncă,, arată ITM Olt.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 17 controale, în urma cărora au fost constatate 24 neconformități pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate 16 avertismente. ,,Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă: instruire incompletă în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; nemarcarea/nesemnalizarea locurilor cu riscuri mari de accidentare; neevaluarea riscurilor specifice.ˮ, mai transmite instituția.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list