Un primar din Olt cere permisiune de vânare a urșilor după ce o stupină din Vitomirești a fost atacată

Dacă anul trecut prezența urșilor, neobișnuită pentru zona noastră, a fost semnalată în mai multe localități din județul Olt, zilele acestea primarul comunei Sâmburești, Iulian Preda, anunță revenirea animalelor de munte în comuna sa, dar și în comuna vecină.

Urșii au apărut din nou la Sâmburești. Primarul: Sunt cel puțin doi urși adulți și un pui | Realitatea Oltului

Urșii au revenit în zona comunei Sâmburești, anunță primarul Iulian Preda, edilul fiind de părere, după urmele ale căror fotografii le-a postat și pe o rețea de socializare, că este vorba de cel puțin doi adulți și un pui. Iar la o zi de la semnalarea animalelor în comuna sa, edilul prezintă ravagiile făcute de urs unei stupine din comuna vecină.

,,Ursul a atacat o stupină în satul Dejești, comuna Vitomirești. Azi noapte. O să intre peste oameni în gospodării, iar autoritățile centrale o să ne doteze cu băști să dăm după urși. Că arme cu tranchilizant și personal specializat și autorizat să le folosească, mai ciuciu. Statul român adoptă OU 81/2021, o caricatură de act normativ, prin care se prevede gonirea animalului. Care prevede că urșii homleși găsiți în intravilanul localităților intră în sarcina primarului, iar urșii din extravilan intră în fenta fondurilor de vânătoareˮ, a transmis primarul Preda.

#td_uid_1_6630b07a9331e .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/tIe9AJ2) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6630b07a9331e .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/AbiJfTI) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6630b07a9331e .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/aWJzTO0) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6630b07a9331e .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/burFBvY) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_6630b07a9331e .td-doubleSlider-2 .td-item5 { background: url(https://ift.tt/CTrJzS7) 0 0 no-repeat; }

Edilul solicită schimbarea legislației în sensul vânării la liber a ursului, pentru a se apăra astfel ,,dreptul omului de rând, care își câștigă traiul zilnic dintr-o muncă cinstită, care oferă semenilor o hrană cât de cât naturalăˮ.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list