Șoferi prinși băuți la volan, prin Fărcașele, Drăgănești și Izbiceni. Printre ei, o femeie și un tractorist

15 dosare penale au întocmit în acest week-end polițiștii olteni șoferilor depistați pe drumurile județului conducând sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cea mai ridicată alcoolemie a fost depistată la un tractorist prin Izbiceni.

Sâmbătă și duminică, polițiștii au aplicat pe drumurile Oltului nu mai puțin de 846 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 330.000 de lei, șoferilor depistați încălcând legislația rutieră. Oamenii legii au reținut 125 de permise de conducere, dintre acestea 94 au fost reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h.

Sub influența alcoolului a fost depistată sâmbătă după-amiaza, în comuna Fărcașele, o șoferiță de 49 de ani, din municipiul Caracal. ,,Întrucât femeia emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acesteia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.,, arată IPJ Olt.

Aparatul etilotest a indicat ieri, la primele ore ale dimineții, o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul unui bărbat de 51 de ani din Drăgănești-Olt, care circula pe strada Nicolae Titulescu, din localitate. Și el a fost condus la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și s-a ales cu dosar penal.
Ca mai ridicată alcoolemie a fost depistată în acest week-end la un tractprist de 48 de ani, din Izbiceni. ,,Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul orășenesc Corabia, însă acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice,, mai transmit oamenii legii./
Aseară, pe strada Pieții, din orașul Drăgănești-Olt, un șofer de 73 de ani, din localitate, a fost testat cu o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Caracal pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și I s-a întocmit dosar penal.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list