Jandarmeria Olt recrutează candidați pentru admiterea la școlile militare de subofițeri jandarmi

Jandarmii olteni au dat astăzi startul recrutării viitorilor colegi. Pentru admiterea la școlile militare de subofițeri jandarmi 2024 sunt disponibile 700 de locuri.

În perioada 24 aprilie – 14 mai , Jandarmeria Olt desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. Pentru admiterea din acest an sunt scoase la concurs la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica"  Drăgășani  350 de locuri, din care 3 sunt destinate  cetățenilor  de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate, iar la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș" Fălticeni tot 350 de locuri, din care 3 sunt destinate cetățenilor de etnie romă, iar 3 celor de altă minoritate.

,,Cererea-tip de înscriere se depune până pe data de 14 mai a.c., exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail contact@jandarmeriaolt.ro, iar dosarele se depun personal și în volum complet, până pe 21 mai a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt situat în municipiul Slatina, str. Cazărmii, nr.40. Informații se pot obține la sediu sau la numărul de telefon 0249/437.901 interior 24535 – Serviciul  Resurse  Umaneˮ, anunță IJJ Olt.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează la o dată și într-o locație ce va fi anunțată ulterior, prin postarea în timp util pe pagina de internet a instituției. Proba de evaluare a performanței fizice se susține în perioada 25-31 mai la sediul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica" Drăgășani, conform unei  planificări ce va fi anunțată ulterior (prin postarea în timp util pe pagina de internet a unității).

Proba de verificare a cunoștințelor se va susține în data de 15 iunie, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice şi va consta într-un test grilă ce cuprinde subiecte din disciplina limba română, disciplina limbă străină, subiecte din legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului şi subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic.

Examinarea medicală se va realiza în perioada 19 iunie – 12 iulie, pentru  candidații care se încadrează în numărul locurilor  scoase la concursul de admitere, în  ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 19 iulie.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list