Campus universitar, la Slatina. Politehnica București deschide o sucursală la fostul Liceu Agricol ,,Carol I”

Veste bună pentru tinerii din Slatina și nu numai. Ei vor putea să urmeze studiile universitare fără să fie nevoie să plece din municipiul. Universitatea Politehnică București va deschide în reședința județului o filială. Aceasta va funcționa în locația fostului liceu agricol care va fi transformat într-un campus universitar. Anunțul oficial a fost făcut de rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, în cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte și reprezentanții administrației județene și locale.

Universitatea Națională de Științe și Tehnologie-Politehnică București va deschide o filială la Slatina, a anunțat astăzi rectorul prestigioasei instituții de învățământ superior Mihnea Costoiu, în cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte și președintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei-Emil Moț și șeful IȘJ Olt, Adrian Bărbulete. Aceasta va funcționa în locul fostului Liceu Agricol ,,Carol I", care va fi transformat într-un campus universitar ce va oferi viitorilor studenți cele mai bune condiții.

,,Vrem să vă anunţăm, astăzi, deschiderea unei sucursale a Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie – Politehnica Bucureşti, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior nu doar din România, ci şi din Europa. Este, în acelaşi timp, cea mai mare instituţie de învăţământ superior din România.Cred că deschiderea acestei scurusale va fi un lucru care va aduce multe beneficii comunităţii locale. Ne asigurăm, în acelaşi timp, că tinerii din Slatina şi din judeţul Olt vor avea acces la o instituţie de învăţământ prestigioasă, fără să mai fie nevoiţi să plece din Slatina către celelalte oraşe", a declarat Marius Oprescu.

 ,,Este o onoare pentru noi şi suntem mândri pentru că Politehnica are încredere în acest oraş. Asta înseamnă că se gândesc la generaţiile viitoare şi se gândesc la potenţialul pe care oraşul nostru, Slatina, îl are în tot ce înseamnă viitori absolvenţi. Vom avea ingineri pentru platforma industrială, oameni din Slatina, judeţul Olt, dar şi din judeţele învecinate care nu vor mai trebui să se ducă Bucureşti, la Craiova, la Timişoara şi vor sta aici", a declarat primarul Emil Moţ. EL a mai susținut că municipalitatea  va pune la dispoziția Politehnicii București ,,tot ce înseamnă infrastructura: internat, săli de clasă, sală de sport, absolut tot ce este nevoie pentru o instituţie de învăţământ superior".

,,Este primul lucru important, după finalizarea liceului, să creăm posibilitatea acestor tineri să rămână acasă şi să-i determinăm să rămână angajaţi pe platforma industrială. Acest lucru nu înseamnă decât dezvoltare atât intelectuală, cât şi economică." a declarat Adrian Bărbulete, șeful IPJ Olt.

,,Credem că este datoria noastră morală şi profesională de a veni în întâmpinarea tinerilor care ar avea o şansă în plus prin prezenţa noastră în Slatina. De asemenea, dincolo de criza de forţă de muncă, este o realitate faptul că există încă destul de multe familii cu venituri reduse, în regiune. Statistic, un număr important dintre absolvenţii cu bacalaureat nu urmează studii de învăţământ superior într-un centru de învăţământ clasic. În acest context, ne dorim să oferim aici un învăţământ care să aibă în plus, nu doar prezenţa fizică în Slatina, ci şi o calitate extraordinară la care noi ţinem foarte mult", a declarat  rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu.

Acesta a precizat că instituția pe care o reprezintă va investi sumele necesare pentru a transforma zona într-un campus universitar care să le ofere viitorilor studenți cadrul adecvat pentru studiu și nu numai. Costoiu a precizat că prima sumă ce va fi investită a fost deja repartizată în acest sens după ce a fost primit acordul de principiu din partea autorităților slătinene.

Cât privește funcționalitatea proiectului, rectorul Politehnici a precizat că își dorește ca primii studenți să fie admiși pentru anul universitar 2025-2026. Până atunci, vor avea loc mai multe runde de discuții cu reprezentanții platformei industriale pentru a se stabili cu exactitate specializările pentru școlarizare, ținând cont de nevoile acesteia.

Rectorul Politehnice a ținut să precizeze la finalul conferinței de presă că în luarea decizie privind deschiderea unei filiale la Slatina a contat foarte mult deschiderea autorităților județene și locale, în speță președintele CJ Olt, Marius Oprescu și primarul Slatinei, Emil Moț, cărora a ținut să le mulțumească pentru deschiderea cu care au primit inițiativa conducerii prestigioasei universități.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list