O nouă facultate la Slatina. Universitatea Politehnica București deschide filială la fostul liceu de la Strehareți

Oltenii care doresc să urmeze studii superioare aproape de casă vor avea posibilitatea de a urma cursurile unei noi facultăți în Slatina. Universitatea Națională de Știință și Tehnologie – Politehnica București va deschide o filială în spațiile fostului liceu agricol.

A doua universitate bucureșteană își va deschide porțile, pe plan local, studenților din Olt. După Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, care are deschisă în capitala Oltului o filială a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală (una dintre cele șapte facultăți din cadrul USAMV), și Universitatea de Științe și Tehnologie – Politehnica București va primi spațiu de la Primăria Slatina pentru derularea activității, în mod gratuit, în baza unui contract de comodat, la fostul liceu agricol, la Strehareți.

Din anul 2017, activitatea Colegiului Național Agricol „Carol I" s-a comasat cu Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian" Slatina, iar spațiile de la Strehareți nu au mai fost folosite cu destinație educațională. Cel mai vechi liceu din municipiul Slatina, „Carol I", înființat în urmă cu peste 140 de ani, fusese reabilitat și modernizat pe fonduri europene în anul 2013.

Universitatea Națională de Știință si Tehnologie – Politehnica București este cea mai mare instituție de învățământ superior din Romania și unul dintre cele mai extinse centre de cercetare din țară.

Filiala slătineană a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală a USAMV a fost înființată în 1998, este autorizatã și acreditată.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list