Călușul Românesc pentru copii, organizat la Slatina între 3-7 iunie. Primăria va contribui financiar la reușita evenimentului unic în țară

Una dintre cele mai frumoase și spectaculoase manifestări culturale organizate de peste două decenii în capitala județului Olt, Festivalul- concurs național al copiilor „Călușul Românesc", va readuce la Slatina și în acest an parade ale portului popular, demonstrații călușărești și spectacole-concurs de muzică și dans popular. Circa 2000 de tineri din toată țara, ce duc mai departe zestrea strămoșească, sunt așteptați să participe în perioada 3-7 iunie. Pentru reușita manifestării, Primăria Slatina va contribui financiar și la ediția aceasta.

Slatina va redevini în iunie capitala călușului și dansului popular tradițional românesc, prin organizarea celei de-a XXIV-a ediții a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc". Ca în fiecare an, circa 2.000 de copii din țară- călușari, căluţi, căluşeri, căiuţi și alți dansatori vor transforma Slatina într-o scenă a portului și jocului popular. Mesagerii spiritualității românești vor pune stăpânire pe capitala Oltului, transformând-o în capitala călușului. Pentru finanţarea acestei manifestări fără egal pe plan național, organizată riguros de către Palatul Copiilor ,,Adrian Băranˮ Slatina, își vor da mâna Primăria municipiului Slatina şi Inspectoratul Şcolar Județean. Alocarea sumei de 80.000 de lei prevăzute în bugetul local a ajuns astăzi pe masa comisiilor Consiliului Local Slatina.

Sub organizarea unui om valoros al Oltului, Ilie Brăileanu, manifestarea a „crescut" valoric de la an la an, impresionând o țară întreagă prin tablouri coregrafice de excepție, ce au culminat cu stabilirea unui record mondial și introducerea călușului, dans magic aflat în patrimoniul UNESCO, în celebra Carte a Recordurilor. La edițiile precedente, au scris o nouă filă istorică a Concursului Național pentru copii "Călușul Românesc"  tablourile coregrafice "Călușul unește România !", "Hora Oltenească" și „Nu e român ca olteanul".

Anul trecut, trofeul a plecat din județ spre Iași, în urma prestației de excepție a Ansamblului ,,Cătălina".de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list