Prins la braconaj pe rîul Olt, la Brâncoveni, în plină prohibiție

Deși pescuitul este interzis până pe data de 7 iunie, fiind instituită prohibiție generală, un oltean a scos barca și uneltele de pescuit în nopatea de sâmbătă spre duminică. Nu a avut ,,fir întinsˮ, fiind depistat de jandarmii IJJ Olt și inspectorii piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 13/14 aprilie, în jurul orei 04:30, în timp ce executau misiuni specifice de prevenire și combatere a braconajului piscicol, jandarmii olteni au surprins un bărbat care descărca, dintr-o ambarcațiune pneumatică, un sac din rafie în care se aflau plase de pescuit de tip monofilament, pe malul drept al râului Olt, în apropierea localității Brâncoveni.

#td_uid_1_661cf2fb21cea .td-doubleSlider-2 .td-item1 { background: url(https://ift.tt/aicHGRe) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_661cf2fb21cea .td-doubleSlider-2 .td-item2 { background: url(https://ift.tt/q3KGcSU) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_661cf2fb21cea .td-doubleSlider-2 .td-item3 { background: url(https://ift.tt/U2Vm7dR) 0 0 no-repeat; } #td_uid_1_661cf2fb21cea .td-doubleSlider-2 .td-item4 { background: url(https://ift.tt/UxkVohO) 0 0 no-repeat; }

,,Bărbatul în vârstă de 48 ani a fost legitimat, i-a fost stabilită identitatea și s-a constatat că acesta deținea, fără autorizație de pescuit, în perioada de prohibiție, plase de pescuit de tip setcă monofilament, în lungime de 300  metri, precum și o cantitate de 4,5 kg de pește, specia șalău, care a fost deversată în apele râului Olt. Celui în cauză, jandarmii i-au întocmit acte procedurale de sesizare a organelor de urmărire penală cu propunerea privind încadrarea juridică a faptelor de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit", "pescuitul comercial prin orice metode și mijloace al peștilor în perioada de prohibiție" și "deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament", fapte prevăzute și pedepsite de O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.ˮ, anunță IJJ Olt.

Barca pneumatică și cele patru plase de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind predate ulterior organelor de cercetare penală, împreună cu persoana în cauză.

Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt atrage atenția pescarilor că sunt desfășurate constant acțiuni în cooperare sau în sistem propriu, pentru combaterea oricăror fapte de încălcare a legislației în domeniul piscicol. ,,Acțiunile de acest gen vor continua, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecţia faunei piscicole.  Jandarmii olteni reamintesc faptul că din data de 9 aprilie a început prohibiția generală pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, iar pescarii își vor putea relua activitatea după data de 7 iunie a.c. Îndemnăm cetățenii să susțină mecanismul și importanța perioadei de prohibiție, aceasta având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea, în viitor, a calității pescuitului.ˮ, mai transmit oamenii legii.de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list