Infractor dat în urmărire, identificat de jandarmii olteni cu aplicația eDAC

Jandarmii olteni au depistat un infractor dat în căutare, cu ajutorul aplicației eDAC. Noul sistem de verificare a documentelor de identitate în baza de date română și din spațiul Schengen, este operaționalizat la nivelul MAI din data de 31 martie.

Folosind telefoane mobile sau tablete de serviciu de pe care accesează în mod securizat aplicația eDAC, jandarmii olteni verifică de acum documentele de identitate rapid, sigur și eficient. Sistemul de verificare a fost operaționalizat  în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime. Astăzi, această aplicație le-a fost de folos oamenilor legii pentru identificarea unui infractor căutat.

,,Astăzi 30 aprilie a.c., subofițerul ce executa serviciul în postul de la Judecătoria Slatina, în urma accesării aplicației eDAC, a depistat un bărbat, în vârstă de 40 ani, din municipiul Slatina, pe numele căruia era emisă o semnalare ca fiind persoană căutată pentru a fi arestată în vederea predării sau extrădării pentru infracțiuni contra patrimoniului. Persoana în cauză a fost predată polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale pentru continuarea cercetărilorˮ, anunță IJJ Olt.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au fost verificate peste 1600 de persoane în aplicația eDAC în luna aprilie.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list