Dosar penal la Potcoava pentru poluare prin incendierea deșeurilor

Comisarii Gărzii de Mediu Olt și polițiștii de la Birou Arme, explozivi şi substanţe periculoase au intervenit în acest week-end în orașul Potcoava în cazul unei acțiuni poluatoare. Vinovații vor răspunde penal.

Sâmbătă seara, 13 aprilie, orele 20,00, pe raza oraşului Potcoava s-au incendiat deşeuri constând în carcase de televizor, cabluri şi alte deşeuri cu scopul de a extrage materialul neferos din acestea. La fața locului s-au deplasat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Olt împreună cu IPJ Olt – Birou Arme, explozivi şi substanţe periculoase.
,,Cu privire la impactul pe care aceste incendieri le produc asupra mediului ori asupra vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii persoanelor se apreciază faptul că acesta nu poate fi neglijat având in vedere amplitudinea lui, fapta ce constituie infracţiune şi pentru care se aplică prevederile art. 66, alin. 1, lit. e din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 92 din 19 august 2021 privind regimul deşeurilor,, transmite Garda de Mediu Olt.
Potrivit legislației la care face referire garda de mediu Olt, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă incendierea oricărui tip de deşeu şi/sau substanţă sau obiect, atunci când cantitatea sau impactul asupra mediului ori asupra vieţii, integrităţii corporale sau sănătăţii persoanelor nupoate fi neglijată.


de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list