Slătinenii Turcin și Gălbenușe aduc României AUR și ARGINT de la Campionatele Europene din Croația

Campioana Europei la box 75kg și vicecampioana europeană la categ. 66 kg sunt românce. Pugilistele pregătite de antrenorii slătineni Constantin Gălbenușe și Luminița Turcin au reprezentat România, alături de loturile națioanle feminine și masculine, la Campionatele Europene de box pentru tineret (17-18 ani) de la Porec (Croaţia).

Cinci medalii a câștigat lotul național la Campionatul European de box pentru tineret din Croația, desfășurat între 4 şi 14 aprilie. Lotul feminin, antrenat de slătinenii Luminița Turcin și Constantin Gălbenușe, a câștigat două titluri.

Pugilista Amalia Niță și-a apărat titlul European cucerit anul trecut la Erevan, învingând prin decizie unanimă pe Olha Pylpchuk din Ukraina. Sportiva mai are în palmares și două titluri continentale cucerite la juniori: 2021 (Tbilisi) și 2022 (Montesilvano).

Amalia Țugui a obținut medalie de argint, după un meci foarte echilibrat decis după Bout Review, împotriva irlandezei Kayla Doyle Byrne.

Rezultatele finale: o medalie de aur (Amalia Niță – 75kg), 2 medalii de argint (Amalia Țugui – 66kg; Iosif Bandula – 63,5kg) și 2 medalii de bronz (Stroe Fabian – 54kg; Ciprian Iofciu – 57kg.)

Din lotul masculin, pregătit de Dorel Simion, Ionuţ Gheorghe, Doru Neamţu, a făcut parte și sportivul CSM Slatina Arun Nicu Tudoroiu, medaliat cu argint la Europenele de tineret din 2023 de la Erevan. Slătineanul (categoria 67 kg) a pierdut în fața lui Milos Roganovic din Muntenegru.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list