Și jandarmii olteni folosesc aplicația eDAC pentru verificarea documentelor de identitate

Noul sistem de verificare a documentelor de identitate în baza de date română și din spațiul Schengen, operaționalizat la nivelul MAI pe 31 martie, este folosit și de către jandarmii olteni.

Folosind telefoane mobile sau tablete de serviciu de pe care accesează în mod securizat aplicația eDAC, jandarmii olteni verifică de acum documentele de identitate rapid, sigur și eficient. Sistemul de verificare a fost operaționalizat  în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

,,Jandarmii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt efectuează mai rapid verificarea identității, în mod securizat prin aplicația eDAC, în scopuri de consolidare a capacităților operaționale ale instituției noastre, în domeniul asigurării ordinii și siguranței publice. Subliniem că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicatiile utilizate de instituțiile abilitate. Important de precizat este ca datele nu sunt stocate pe aceste dispozitiveˮ, declară plt. adj. Simona Ciopor, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Procedura este simplă și rapidă: cu ajutorul aplicației eDAC actul de identitate este scanat, iar toate datele despre persoanele verificate sunt generate automat și apar pe ecranul dispozitivului mobil. Practic, datele nu vor mai fi introduse manual în sistem sau comunicate prin intermediul stației mobile, cum se proceda până în prezent, iar prin aplicația eDAC vor fi comparate, în timp real, datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date ce aparțin autorităților române cât și cele ce țin de spațiul Schengen.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list