Canalizarea va ajunge și în satele Ghioșani, Morunești și Bărăști ale comunei Morunglav

Cu rețeaua de apă funcțională în toate satele și cu investiția de înființare a rețelei de canalizare în satul reședință la stadiul demarării lucrărilor, comuna Morunglav va beneficia de extinderea canalizării în satele Ghioșani, Morunești și Bărăști, cu fonduri accesate prin Administrația Fondului pentru Mediu. Investiția se ridică la 12 milioane de lei.

La finele săptămânii trecute, AFM a demarat sesiunea de înscriere pentru primării în cadrul Programului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate – Apă-canal. Bugetul alocat acestui program a fost rezervat integral într-un timp record, de câteva minute, fiind depuse un număr total de 201 de dosare pentru cele 8 regiuni. Prin 25 de dosare s-a accesat finanțarea în Regiunea Sud-Vest Oltenia: județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, în valoare de 303.842.195,50 lei. Printre acestea se numără și o finanțare nerambursabilă de 12.000.000 lei accesată de Primăria Morunglav, pentru Modernizare gospodării de apă Morunglav și Morunești. Proiectul vizează Înființarea sistemului de canalizare în satele Ghioșani, Morunești și Bărăști.

În comună, introducera canalizării se află la stadiul demarării lucrărilor în satul reședință, finanțarea fiind nerambursabilă, accesată de administrația locală prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Proiectul ,,Înființare sistem de canalizare în comuna Morunglav, județul Olt", cu o valoare de 9,978,286.87 lei, are ca scop înființarea sistemului de apă uzată, inclusiv racordurile până la limita de proprietate, pe o lungime de 10.425,00 ml, și construirea stației de epurare, rețeaua de canalizare menajeră fiind proiectată pentru a deservi 1.280 locuitori. Apele uzate menajere ce nu pot fi preluate gravitaţional de reţeaua existentă vor fi preluate într-o staţie de pompare, pe traseul rețelei de canalizare fiind proiectate 6 stații de pompare.

Odată implementate cele două proiecte, va urma identificare unei surse de finanțare și pentru extinderea în celălalt sat al comunei- Poiana Mare.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list