A curs cu amenzi pentru patronii olteni. Inspectorii de muncă au depistat salarii neplătite, concedii neasigurate și angajați la negru

Luna martie le-a adus mai multor patroni din județul Olt amenzi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. În urma controalelor, au fost depistate numeroase încălcri ale drepturilor salariaților și legislației muncii.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat luna trecută 236 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

,,În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 281 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 166 sancțiuni, din care 141 avertismente și 25 amenzi în valoare totală de 238.500 lei.ˮ, arată ITM Olt.

Totodată, inspectorii de muncă au identificat 7 persoane care desfășurau muncă nedeclarată: una la un angajator din localitatea Corabia – dezasamblare maşini, una la un angajator din localitatea Bucinişu – construcţii, una la un angajator din municipiul Craiova, punct lucru localitatea Vădăstriţa – comerț, una la un angajator din municipiul Slatina – fabricare izolatori, două persoane la un angajator din localitatea Verguleasa – transporturi; o persoană la un angajator din localitatea Ştefan cel Mare – comerţ. Cei 6 angajatori s-au ales cu amenzi în valoare de 140.000 lei.

Potrivit ITM Olt, în martie, 22 de persoane au suferit incapacitate temporară de muncă, în urma unor accidente la locul de muncă.



de pe realitateaoltului.ro

No comments

Random Posts

3/random/post-list